Kokemuksia - Talorak

”Talorakin omakotitalomme rakennusprosessi oli todella joustava ja täsmällinen.”

Alun perin ei ollut ollenkaan tarkoitus, että Maria Grönberg ja Esa Avikainen muuttaisivat Kirkkonummelle. Haaveena oli omakotitalo Espoossa.

”Isä näki ilmoituksen lehdessä, jossa myytiin Kirkkonummella omakotitaloa avaimet käteen periaatteella, mutta rakentamista ei ollut vielä aloitettu. Isä ehdotti, että se voisi olla meille hyvä vaihtoehto, koska olimme miettimässä omakotitalon rakentamista. Minä ilmoitin, että en todellakaan muuta Kirkkonummelle. Menimme kuitenkin tapamaan Talorakin miehiä tontille ja keskustelimme rakentamiseen liittyvistä erilaisista kysymyksistä”, kertoo Maria Grönberg talonsa suunnittelun alkutaipaleesta.

Omakotitalo Kirkkonummelle

”Pystyimme muokkaamaan talomme juuri sellaiseksi kuin halusimme”

Ensimmäisen tapaamisen jälkeen Maria ja Esa miettivät asioita jonkin aikaa, jonka jälkeen he taas tapasivat Talorakin edustajia. Tällä kertaa käytiin läpi pariskunnan taloon liittyviä muutostoiveita.

”Koska talon rakentamista ei ollut vielä aloitettu, me saimme mahdollisuuden vaikuttaa muun muassa pohjapiirustukseen, ikkunoihin, pintamateriaaleihin ja talon väriin. Kun nämä asiat olivat sellaisessa mallissa kuin me toivoimme niiden olevan, mietimme vielä kerran ennen kuin solmimme pienurakkasopimuksen. Ihastuimme talon malliin ja tonttiin ja myös alueeseen ja vaikka talo oli Kirkkonummella, niin työmatka oli kuitenkin kohtuullinen, eli vain 25 minuuttia.”

Talorakin joustavaa toimintaa kuvaa myös se, että vaikka Talorak oli jo tilannut talon talotehtaalta, he olivat valmiita muuttamaan aikataulua.

”Näin meille jäi aikaa miettiä millaisen talon me oikeastaan halusimme. Suunniteltu 120 neliöinen talo oli kyllä hyvä, mutta meidän tarpeemme ja toiveemme poikkesivat tarjotusta pohjaratkaisusta ja alkuperäisistä materiaaleista. Halusimme muun muassa suuremman keittiön, vähemmän makuuhuoneita ja lisää tilaa vaatteille. Talorakin edustajat olivat erittäin joustavia ja kaikki toiveemme otettiin huomioon.”

”Uskalsimme tehdä talonrakentamisen päätöksen nähtyämme muita rakentajan kohteita”

Vaikka Talorak on rakentanut yli 40 taloa viimeisten vuosien aikana, yritys on melko tuntematon.

”Aluksi meitä arvelutti talon rakentaminen prosessina. Uskalsimme kuitenkin lähteä projektiin, koska pienurakkasopimuksella sitouduimme maksamaan kauppasumman vasta talon valmistuttua lopputarkastuksen jälkeen. Varsinainen rahallinen riski oli siis pieni.

Kävimme myös katsomassa Talorakin rakenteilla olevaa omakotitaloa, ja oli helpottavaa nähdä konkreettisesti miten korkealuokkaista jälkeä yritys teki.”

Uskalsimme kuitenkin lähteä projektiin, koska pienurakkasopimuksella sitouduimme maksamaan kauppasumman vasta talon valmistuttua lopputarkastuksen jälkeen. Näin ollen varsinainen rahallinen riski oli siis pieni.

”Omakotitalo valmistui 5 viikkoa etuajassa!”

Koska Maria miehensä kanssa eivät olleet koskaan rakennuttaneet taloa, heillä oli runsaasti kysymyksiä eivätkä he tietäneet kovinkaan paljon talorakentamisesta.

”Talorakin työnjohto vastasi meidän lukuisiin kysymyksiin nopeasti ja lähetti meille tarkat aikataulut milloin mitäkin piti tapahtua. Tämä loi varmuuden siitä, että projekti eteni niin kuin piti. Tiesimme omalta osaltamme mitä piti päättää ja koska. Meidän oli helppoa pysyä aikatauluissa kun selvästi oli sanottu esimerkiksi koska takkamalli tai laattojen värit on päätettävä”, Maria kiittelee talon valmistumisprosessia.

Talorak vuorostaan noudatti omakotitalon rakentamisen aikatauluja niin hyvin, että kun talon piti valmistua lokakuun loppuun mennessä, niin avaimet luovutettiin jo 5 viikkoa aikaisemmin.

”Olemme todella tyytyväisiä Talorakin tapaan rakentaa omakotitalomme Kirkkonummelle. Heidän joustavuus, pitävät aikataulut ja korkealuokkainen hinta-laatusuhde ovat sellaisia, että voimme lämpimästi suositella heitä.”

Valikko